Na
Samen met Alba en Herminia heb ik 2 klassieke Argentijnse empanadas geveganiseerd.
Wil je empanadas maken maar ben je eigenlijk een luie doos? Gebruik dan bladerdeeg uit de winkel.
Het mooiste resultaat krijg je wel als je zelf je deeg maakt.
Voor 12 empanadas (6 met vegan gehakt en 6 met ajuin en vegan kaas)
🥦 Ingrediënten:
- Voor het deeg: 300 gr bloem, 100 gr vegan boter, scheutje water en snuifje zout (of gebruik 2 vellen bladerdeeg)
- Voor de empanadas met vegan gehakt: 200 gr vegan gehakt (ik gberuik die van @bluebutchers), 1 sjalot, 1 teentje look, 1 el oregano, 1 el komijn, snuifje cayennepeper & zout
- Voor de empandas met ajuin en vegan kaas: 2 grote ajuinen, 100 gr grill me halloumi van @violifie (half pakje), 1 tl nootmuskaat, snuifje peper & zout
- Olijfolie
- Plantaardige melk
- Water
🥦 Bereiding:
- Neem een pan. Snij de sjalot en pers het teentje look. Bak samen met het vegan gehakt in een scheutje olijfolie. Kruid met oregano, komijn, peper & zout.
- Neem een 2e pan. Snij de ajuinen fijn. Bak in een pan met een scheutje olijfolie tot ze mooi bruin zijn. Kruid met nootmuskaat en zout.
- Snij de vegan halloumi in kleine blokjes en meng met de ajuin
- Maak het deeg: Meng de bloem met het zout en doe in de keukenmachine met een deeghaak. Laat de boter smelten en voeg beetje bij beetje toe aan de bloem. Voeg beetje bij beetje water toe, tot je een mooi samenhangend deeg krijgt.
- Bedek je werkblad met bloem, rol het bladerdeeg uit tot een paar mm dikte en snij er 12 cirkels uit (gebruik hiervoor een potje van ong 13 cm diameter)
- Leg op de helft van de empanadas 2 el van het vegan gehakt.
- Leg op de andere helft van de empandas 2 el van het ajuin/kaas mengsel.
- Smeer de randen van het deeg in met water, zo blijven ze beter toeplakken.
- Plooi de empanada’s toe, duw de randen plat en sluit ze af zoals je in de video kan zien. Gebruik nog meer water om ze goed toe te plooien
- De gemakkelijkste manier is met een vork de randen toepletten.
- Smeer de empanada’s in met plantaardige melk, zo krijgen ze een mooie bruine kleur in de oven.
- Laat 25 min garen in een oven van 200°
- SMAKELIJK
Dit recept gemaakt? Deel het op instagram en laat het mij weten