Een vegan versie van lasagne bolognaise!
Voor ong 3 á 4 personen:
🥦 Ingrediënten:
- 1 ajuin
- 2 teentjes look
- 200 gr vegan gehakt
- 250 gr wortels
- 250 gr champignons
- 1 el sojasaus
- 1 el azijn met een smaakje (ik gebruik witte wijn azijn)
- 1 el agavesiroop
- 1 tl paprikapoerder
- 1 tl mosterd
- Snuifje cayennepeper
- 400 gr tomatenstukjes
- 250 ml passata
- 70 gr tomatenconcentraat
- Snuifje peper, zout en provençaalse kruiden
- 90 gr sojaboter
- 90 gr bloem
- 1300 ml ongezoete plantaardige melk (sojamelk, amandelmelk, havermelk,…)
- 200 gr vegan kaas + extra
- vegan lasagnevellen (die van boni zijn alleszinds vegan)
🥦 Bereiding:
- Snij de ajuin fijn, pers de look en bak samen aan in een scheutje olijfolie (ik gebruik een ingevroren blokje olijofolie waar basilicum in heeft gemarineerd)
- Voeg het gehakt toe en bak rul
- Schil de wortels, snij ze in stukjes en voeg toe
- Snij de champignons in schijfjes en voeg toe
- Laat de groentjes even stoven
- Voeg de sojasaus, agavesiroop, witte wijn azijn, mosterd, paprikapoeder en cayennepeper toe
- Voeg de tomatenstukjes, de passata en het tomatenconcenctraat toe
- Kruid af met peper, zout en provençaalse kruiden naar smaak
- Laat de saus, zonder het deksel 1 à 2 uur sudderen op een laag vuurtje, tot alle groentjes gaar zijn en de saus een goeie consistentie heeft
- Maak de kaassaus: smelt de boter en voeg de bloem toe. Laat even bakken tot je koekjes ruikt en voeg dan beetje bij beetje de plantaardige melk toe. Blijf roeren.
- Kruid af met peper & zout naar smaak en breng aan de kook. Blijf roeren. Van zodra het kookt zet je het vuur af en voeg je de kaas toe. Breng opnieuw kort terug aan de kook.
- Maak laagjes in een ovenschaal met de tomatensaus en de lasagnevellen. Eindig met de kaassaus. Bestrooi met nog wat extra kaas en kruid af met peper en zout naar smaak.
- SMAKELIJK!
Dit recept gemaakt? Deel het op instagram en laat het mij weten