TIP: gebruik kikkererwten op vocht (aquafaba), dan kan je meteen ook chocomousse maken als dessert!
Voor 2 personen:
🌱 Ingrediënten
- 1 butternutpompoen
- 2 ajuinen
- 2 teentjes look
- ong 400 gr verse spinazie
- 1 grote bokaal/blik kikkererwten (ong 340 gr)
- peper, zout, currykruiden, kurkuma
- ong 40 gr pijnboompitten
➡️ Bereiding
- Snijd de pompoen in 2, smeer er wat olijfolie over en laat garen in de oven
- Stoof de ajuin en look aan in een scheutje olijfolie
- Voeg de verse spinazie toe en laat slinken
- Laat de kikkererwten uitlekken en voeg ze toe
- Stoof alles tot het gaar is
- Voeg zout, peper, currykruiden en kurkuma toe naar smaak
- Schep de pitten uit de pompoen en vul met de spinazie mengeling
- Bak de pijnboompitten in een droge pan en strooi erover
- Smakelijk
Dit recept gemaakt? Deel het op instagram en laat het mij weten