Dit gerecht komt uit het boek Red de wereld in 365 dagen van Saartje & Elisabeth. Een boek met 365 tips om ecologisch bewuster te worden.
Er staan dus ook wat vegan receptjes in want vegan en ecologie gaan hand in hand. Deze overheerlijke hartige taart is ideaal om indruk te maken bij je vrienden en familie voor een brunch!
Warmoes was mij totaal onbekend, maar ik ben aangenaam verrast. Ik vond het jammer genoeg niet in de winkels, uiteindelijk heb ik het wel op de markt gevonden.
Hier is hoe ik het gemaakt heb:
🥦 Ingrediënten:
- 4 rode bieten (met loof, maar dat vond ik nergens, dus ik heb er zonder loof gebruikt)
- ong 350 gr warmoes (= snijbiet)
- 2 teentjes look
- 250 gr tofu
- 3 el plantaardige melk
- 1 el zonnebloemolie
- Tuinkruiden naar keuze (ik gebruik een handje verse peterselie, bieslook & een takje rozemarijn)
- Scheut citroensap
- Peper & zout
- 1 vel bladerdeeg (kijk op de verpakking, die van boni uit de @colruyt is alleszinds vegan)
🥦 Bereiding:
- Schil de rode bieten en verwijder het loof.
- Kook de bietjes ong 30 min tot ze beetgaar zijn
- Snij ze in de blokjes
- Snij het warmoes (steel + loof) samen met het loof van de rode bieten en bak aan in een scheutje olijfolie tot alles zacht en geslonken is.
- Mix de tofu met de plantaardige melk, zonnebloemolie, tuinkruiden, citroensap, peper & zout
- Leg het bladerdeeg in een taartvorm
- Verdeel de rode bieten en de warmoes op het bladerdeeg
- Smeer het tofumengsel erop
- Bak ong 40 min op 180°
- SMAKELIJK!
Dit recept gemaakt? Deel het op instagram en laat het mij weten