• volg me op instagram
Folle-au-vegan

Video recepten

  • HOME
  • INSTAGRAM
  • RECEPTEN
    • ZOEK IN RECEPTEN
    • ALLES
    • HOOFDGERECHT
    • ONTBIJT & BRUNCH
    • DESSERT
    • APERO
    • ANDERE
    • LUNCH
    • BBQ
  • ZOEK IN RECEPTEN
  • WAAROM VEGAN

Mattentaarten

IK HERHAAL: MATTENTAARTEN. VEGAN MATTENTAARTEN
Dit recept is een volldig eigen experimentele creatie.


🌱 Ingrediënten

  • 1,5 l ongezoete sojamelk (gebruik geen andere plantaardige melk, het moet echt soja zijn)
  • Het sap van 1,5 citroenen
  • 120 gr kristalsuiker
  • 100 gr amandelpoeder
  • Een paar druppels amandelextract
  • 4 el aquafaba (Laat kikkererwten uitlekken of koop het vocht in flessen oa bij de @notenshop)
  • Extra scheutje citroensap
  • Een klontje sojaboter
  • Een beetje bloem
  • Taartvormpjes van 10 cm
  • 1 à 2 vellen bladerdeeg (kijk op de verpakking maar de meeste zijn vegan)
  • Extra scheutje sojamelk

➡️ Bereiding

  • Breng de melk al roerend aan de kook. Als de melk kookt: zet het vuur af en voeg het citroensap toe. Roer even, maar niet te hard anders maak je het stremsel kapot.
  • Laat een kwartiertje staan en zeef dan het stremsel in een neteldoek. Laat de wrongel (het vast mengsel dat je overhoudt) afkoelen en wring dan voorzichtig zoveel mogelijk vocht eruit.
  • Laat een nacht verder uitlekken in de koelkast in de neteldoek in een zeef boven een pot.
  • Meng de volgende dag de wrongel met de suiker, amandelpoeder en het amandelextract
  • Klop de aquafaba 10 min op met een scheutje citroensap tot een vast eiwit en meng onder het wrongelmengsel
  • Beboter de taartvormpjes met wat sojaboter en bestrooi met bloem
  • Snij cirkels uit het bladerdeeg en bedek de bodem van de taartvormpjes met bladerdeeg. Druk goed aan tegen de randen.
  • Vul de taartvormpjes met 2 á 3 el van de vulling (zorg dat er meer in het midden dan aan de randen zit)
  • Bedek opnieuw met bladerdeeg, zoals je in de video kan zien.
  • Smeer de mattentaarten rijkelijk in met sojamelk (zo kleuren zo mooi bruin)
  • Knip een gaatje bovenaan de mattentaarten (zo kan er stoom uit in de oven)
  • Laat 25 min bakken in een oven van 200°C
  • SMAKELIJK!

Bericht navigatie

Wraps met baba ganoush
Watermeloen steaks
  • Elara by LyraThemes