Dit recept heb ik, op de olijvensoort na, schaamteloos overgenomen van evavzw
Als dipsausjes gebruik ik hier curryketchup, bickysaus (de oranje fles bickysaus is vegan, de gele niet) en een looksausje die ik ook voor de wraps met falafel maakte.
Voor ong 8 van deze kroketjes:
🥦 Ingrediënten:
- scheutje olijfolie
- 1 ajuin
- 100 gr risottorijst
- 3 dl warme groentenbouillon
- 1 dl sojaroom
- ong 80 gr ontiptte olijven (kies welke olijven je het lekkerst vindt, ik gebruik hier kalamon olijven)
- paneermeel
🥦 Bereiding:
- Snij de ajuin fijn en stoof aan in een scheutje olijfolie
- Voeg de risotto rijst toe en laat even meestoven
- Voeg een beetje bouillon toe en laat op een zacht vuurtje staan tot de rijst de bouillon heeft opgenomen.
- Voeg telkens bouillon toe tot de rijst net onderstaat en tot de rijst gaar is en alle bouillon is opgenomen. Roer af en toe.
- Voeg de sojaroom toe
- Hak de ontpitte olijven in kleine stukjes en voeg toe
- Laat de rijst volledig afkoelen
- Rol er balletjes van en draai ze door paneermeel
- Frituur een paar minuutjes tot de kroketjes bruin zijn
- Laat ze uitlekken op keukenpapier
- Dippen en fretten
Dit recept gemaakt? Deel het op instagram en laat het mij weten