Een vegan aperitief hapje voor groot en klein, mens en kip
(Note: ik kook niet speciaal voor de kip, maar de restjes uiteinden van de wraps geef ik haar met plezier)
Voor ong 30 rolletjes:
🌱 Ingrediënten
- 2 aubergines
- 1 tl komijn
- 2 el olfijfolie
- 2 teentjes look
- 2 el citroensap
- 1 el tahin
- 3 wraps
- Een halve komkommer
- Een paar handjes verse spinazie
- 100 gr zongedroogde tomaatjes
➡️ Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 °C
- Snij de aubergines in de lengte in 2 en leg in een ovenschaal met de snijkant naar boven
- Leg 2 ongepelde teentjes look in de ovenschaal
- Besprenkel de aubergines met olijfoflie en komijn
- Laat de aubergines en de look ong 30 min garen op 200°
- Laat de aubergines en de look afkoelen en verwijder daarna van beide de pel
- Snij terwijl de komkommer en de zongedroogde tomaatjes in stukjes
- Mix de aubergines samen met de look, citroensap & tahin
- Kruid af met peper & zout
- Verwarm een wrap (ong 30 sec in de microgolf), dan plooit de wrap gemakkelijker
- Smeer de wrap in met de baba ganoush en verdeel de komkommer, zongedroogde tomaat en de spinazie erover
- Rol goed toe en wikkel strak vast in herbruikbare folie
- Laat een uurtje koelen in de koelkast
- Snij de rollen met een scherp mes schijfes
- SMAKELIJK