Met “garnaal” tussen 2 aanhalingstekens want “Tomaat veganaal” klonk minder goed.
Voor 4 gevulde tomaten:
🌱 Ingrediënten
- 4 tomaten
- 250 gr stevige tofu
- 2 limoenen
- 1 pompelmoes
- 4 el olijfolie
- 2 el zeewierkruiden (gevonden in de @bioplanet)
- snuifje zout, peper, paprikapoeder, cayennepeper
- 1 el vegan mayonaise (maak ze zelf of koop ze in de winkel)
- 1 el ketchup
- Scheutje whiskey
➡️ Bereiding
- Laat de tofu uitlekken: wikkel er een handdoek rond en leg er iets zwaar op. Laat ong een uurtje staan
- Maak terwijl de marinade: pers de pompelmoes en de limoenen en meng het sap samen met de olijfolie, zeewierkruiden en kruiden
- Snij de uitgelekte tofu in blokjes en meng onder de marinade. Laat een paar uur staan in de koelkast.
- Emondeer de tomaten: Trek het kroontje eraf en dompel elke tomaat 12 sec in kokend water. Dompel de tomaten daarna direct onder in koud water
- Pel de tomaten, snij het topje eraf en snij het vruchtvlees eruits
- Bak de tofublokjes tot ze goudbruin kleuren
- Meng de tofublokjes met de mayonaise, ketchup en whiskey. Kruid af met peper en zout.
- Vul de tomaten met het tofumengsel
- Dien op met frietjes
- SMAKELIJK