
Voor 3 a 4 porties:
🌱 Ingrediënten
- 300 g wortelen
- 300 g aardappelen
- 1 prei
- 2 stengels groene selder
- 1 pakje vegan kipstukjes (ong 160 g)
- Een paar takjes tijm en wat laurierbladeren
- 2 kruidnagels
- 1 steranijs
- 0.5 tl nootmuskaat
- olijfolie
- 250 ml groentebouillon
- 200 ml witte wijn
- 250 ml sojaroom
- Een paar takjes bieslook
➡️ Bereiding
- Schil de wortelen en de aardappelen. Snij ze in grove stukken
- Kuis de prei en de groene selderer.
Snij in grove stukken - Neem een grote kookpot en voeg een goeie scheut olijfolie toe. Voeg de kruiden toe (vers en droog) en laat even meebakken
- Voeg de vegan kipsutkjes toe en laat meebakken
- Voeg de gesneden groenten toe en stoof een paar minuten aan.
- Blus met de bouillon en de wijn.
- Breng aan de kook en laat pruttelen tot de groenten beetgaar zijn.
- Voeg de sojaroom toe en laat nog een paar minuten koken
- Breng op smaak met peper en zout.
- Vis de gedroogde kruiden eruit voor je serveert
- Garneer met wat bieslook