• volg me op instagram
Folle-au-vegan

Video recepten

  • HOME
  • INSTAGRAM
  • RECEPTEN
    • ZOEK IN RECEPTEN
    • ALLES
    • HOOFDGERECHT
    • ONTBIJT & BRUNCH
    • DESSERT
    • APERO
    • ANDERE
    • LUNCH
    • BBQ
  • ZOEK IN RECEPTEN
  • WAAROM VEGAN

Waterzooi

Voor 3 a 4 porties:


🌱 Ingrediënten

  • 300 g wortelen
  • 300 g aardappelen
  • 1 prei
  • 2 stengels groene selder
  • 1 pakje vegan kipstukjes (ong 160 g)
  • Een paar takjes tijm en wat laurierbladeren
  • 2 kruidnagels
  • 1 steranijs
  • 0.5 tl nootmuskaat
  • olijfolie
  • 250 ml groentebouillon
  • 200 ml witte wijn
  • 250 ml sojaroom
  • Een paar takjes bieslook

➡️ Bereiding

  • Schil de wortelen en de aardappelen. Snij ze in grove stukken
  • Kuis de prei en de groene selderer.
    Snij in grove stukken
  • Neem een grote kookpot en voeg een goeie scheut olijfolie toe. Voeg de kruiden toe (vers en droog) en laat even meebakken
  • Voeg de vegan kipsutkjes toe en laat meebakken
  • Voeg de gesneden groenten toe en stoof een paar minuten aan.
  • Blus met de bouillon en de wijn.
  • Breng aan de kook en laat pruttelen tot de groenten beetgaar zijn.
  • Voeg de sojaroom toe en laat nog een paar minuten koken
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Vis de gedroogde kruiden eruit voor je serveert
  • Garneer met wat bieslook

Bericht navigatie

Nacho dip
Aloo gobi
  • Elara by LyraThemes