
Voor 4 personen:
🌱 Ingrediënten
- Pasta voor 4 personen
- 4 teentjes look
- 1 sjalot
- Scheutje olijfolie
- 1 courgette
- 4 handen spinazie
- 1 handje diepvrieserwten
- Peper, zout
- Een half bosje basilicum (1 cup)
- 50 ml vegan room (1/4 cup)
- 50 gr vegan kaas + 2 el edelgistvlokken
➡️ Bereiding
- Kook de pasta beetgaar en hou ong 180 ml kookwater aan de kant. Spoel de pasta met koud water en zet aan de kant
- Snij de sjalot fijn, pers de look. Stoof aan in een scheutje olijfolie
- Snij de courgette in blokjes en laat meestoven
- Voeg de spinazie en de erwtjes toe
- Laat de groenten slinken en garen. Kruid af met peper en zout
- Neem een blender en mix de gestoofde groeten samen de basilicum, vegan room, vegan kaas en de edelgistvlokken. Kruid af met peper en zout. Voeg eventueel nog wat extra water toe indien de saus nog te dik is.
- Meng de saus met de gekookte pasta en laat de pasta nog even opwarmen in de saus.
- SMAKELIJK!