De vegan parmezaanse kaas van de Bioplanet is écht een hele grote aanrader.
Het is gemaakt van kikkererwten en aardappelzetmeel en het smaakt gewoon exact hetzelfde!
Je kan de kaas gebruiken voor pesto’s (zoals ik deed met de broccolipesto) maar je kan er ook heel lekkere cannelloni mee maken:
Voor 16 cannelloni:
🥦 Ingrediënten:
- 1 ajuin
- 1 pepertje (of iets anders pikant)
- Scheutje olijfolie
- Scheut(je) rode wijn
- 140 gr tomatenconcentraat (1 groot blik)
- 800 gr tomatenstukjes (2 blikken)
- 500 gr passata (1 brik)
- 150 gr zwarte olijven (1 potje)
- 10 tal kerstomaten
- 400 gr spinazie (1 zak)
- 250 gr tofu (1 blok)
- 1 teentje look
- 75 gr vegan parmezaanse kaas (ik gebruik 1 zakje gondino uit de @bioplanet)
- 16 cannelloni (let op want sommige cannelloni zijn met eieren. Die van @barilla die ik gebruik is alleszins vegan)
🥦 Bereiding:
- Laat de tofu uitlekken (wikkel het in een keukenhanddoek en leg er iets zwaar op)
- Maak terwijl de saus: Snij de ajuin en het pepertje en stoof gaar in een scheutje olijfolie. Blus met rode wijn.
- Voeg het tomatenconcentraat, de tomatenstukjes & de passata toe.
- Ontpit de olijven (of be smart en koop ze al ontpit) en snij in kleine stukjes en voeg toe aan de saus
- Snij de kerstomaten in 2 en voeg toe aan de saus
- Laat de saus een 15 tal minuutjes op een laag vuurtje pruttelen en roer af en toe, maar zorg dat ze niet te veel indinkt (de saus zal uit zichzelf verder indikken in de oven)
- Was de spinazie (indien nodig) en doe het samen met de tofu, het teentje look en de helft van de parmezaanse kaas in de mixer. Het kan wat tricky zijn om alle spinazie gemixt te krijgen in de foodprocessor, maar de aanhouder wint!
- Vul de cannelloni met de spinazie vulling en leg ze op een laagje saus in een ovenschotel
- Doe de rest van de saus op de cannelloni
- Laat de cannelloni 30 min garen op 190°
- Serveer de cannelloni en strooi de rest van de kaas erover
- SMAKELIJK
Dit recept gemaakt? Deel het op instagram en laat het mij weten