• volg me op instagram
Folle-au-vegan

Video recepten

  • HOME
  • INSTAGRAM
  • RECEPTEN
    • ZOEK IN RECEPTEN
    • ALLES
    • HOOFDGERECHT
    • ONTBIJT & BRUNCH
    • DESSERT
    • APERO
    • ANDERE
    • LUNCH
    • BBQ
  • ZOEK IN RECEPTEN
  • WAAROM VEGAN

Aloo gobi

Voor 2 personen:


🌱 Ingrediënten

  • Scheutje olijfolie
  • 1 tl komijnzaad
  • 200 gr aardappelen
  • Een halve bloemkool
  • 1 ui
  • 1 teentje look
  • 1 stukje gember (duimgroot)
  • 1 tl korianderpoeder
  • 1 tl kurkuma poeder
  • 1 tl garam masala
  • 200 gr tomatenstukjes (uit blik)
  • 125 ml groentebouillon
  • Kleine chilipeper
  • Een halve limoen
  • Peper en zout

➡️ Bereiding

  • Schil de aardappelen, snij in blokken en kook de aardappelen voor (ze mogen nog redelijk hard zijn). Spoel met koud water en zet even aan de kant
  • Neem een grote pot en verhit de olijfolie, samen met de komijnzaadjes. Doe de aardappelen en de bloemkool roosjes erbij en laat een 5 tal minuutjes bakken
  • Haal alles uit de pan en zet aan de kant
  • Schil en snij de ui fijn, rasp de look en de gember. Stoof de ui aan in de pot in een scheutje olijfolie samen met de look, de gember, koriander, kurkuma en de garam masala. Laat alles een paar minuutjes bakken
  • Voeg de tomatenstukjes, de groentebouillon, de chilipeper (fijngesneden), de aardappelen en de bloemkool toe
  • Laat het geheel zo’n 10 minuutjes pruttelen op een laag vuurtje
  • Voeg eventueel wat water toe als de saus te dik wordt
  • Voeg het limoensap toe en breng op kruid af met peper en zout

Bericht navigatie

Waterzooi
Groene pasta saus
  • Elara by LyraThemes