🌱 Ingrediënten
- 4 rijpe bananen
- 1 tl kaneel
- 125 ml zonnebloemolie (je kan ook kokos- of arachideolie gebruiken)
- 1 zakje vanillesuiker
- 100 gram bruine suiker
- 175 gram bloem
- 2 tl bakpoeder
- Snufje zout
- Handje walnoten
➡️ Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Mix de bananen met de kaneel, olie, bruine suiker & de vanillesuiker
- Doe het mengsel in een kom en zeef er de bloem over.
- Voeg het bakpoeder en het snuifje zout toe.
- Meng goed tot een homogeen beslag
- Voeg de (gehakte) walnoten toe
- Giet het beslag in een cakevorm (ingevet of met bakpapier)
- Snij de 4e banaan in lange repen en leg op het beslag
- Laat het bananenbrood ong 40 min bakken. Prik met een tandenstoker of een mes in het bananenbrood, als er geen deeg meer aan blijft hangen is het klaar
- Laat afkoelen
- SMAKELIJK!